Spara tusentals året runt med egen el

Det har nog knappast undgått dig som följt med i utvecklingen av den gröna vågen, att solceller till privata hushåll är på stadig frammarsch. 
De senaste åren har utvecklingen gått i raketfart. Från att i Sverige ha haft en gemensam årlig effekt på 0,1 TWh år 2016, uppskattas solceller nu år 2022 ge en gemensam årlig effekt på 1,7 TWh. Det innebär att vi i Sverige har ökat mängden solenergi hela 17 gånger på bara sex år! En oerhört positiv utveckling för miljön såklart. Men vi på H Nordic hävdar att det kan och behöver bli ännu bättre. Dels för att spara på miljön, dels för att spara pengar i inflationstider.

Vad händer med solenergi under vinterhalvåret?


Solpaneler är ett enkelt och miljövänligt sätt att se till att ditt eget hushåll kan spara energi och pengar, till och med tjäna pengar genom att sälja överskottsenergi. En av utmaningarna med solenergi är ju däremot att det är beroende av solljus, och bor du i Sverige är det inte alltid till din fördel. Solpaneler producerar upp till sju gånger så mycket energi under sommaren jämfört med vintern. Under vinterhalvåret, när elen är som dyrast i Sverige är soltimmarna dessvärre också som minst och solcellerna fungerar då inte optimalt. 

“Drastiskt lägre elräkningar”


För att säkra upp din egen elförsörjning året runt rekommenderar vi på H Nordic att kombinera solceller med vindkraft. Våra små vertikala vindkraftverk är kraftfulla, tysta och kräver knappt något underhåll. 

Idag har allt fler fått upp ögonen för en mer miljömedveten elförsörjning. Vi inser att vi behöver el såväl soliga som regniga dagar, och under vintertid eller när det är sämre väder ute producerar inte solpaneler hundra procent. Då behövs ett komplement. Genom att kombinera solkraft med vindkraft får våra kunder helt naturlig energi, och inte minst, drastiskt lägre elräkningar på köpet, berättar Rune Holm på H Nordic el.

Så mycket kan du spara


Enligt producentens beräkningar skulle man, med en daglig snitthastighet av vind på 8 meter per sekund mellan 8-10 timmar per dag, kunna producera uppemot 11 000 kwh per år med våra vertikala vindkraftverk. Det är ungefär hälften av ett genomsnittligt årligt förbruk för en vanlig svensk villa. Baserat på 2021 genomsnittspriser skulle du alltså kunna spara runt 17 000 kr per år*. Med dagens elpriser 2022 skulle effekten bli ännu kraftigare.

*beräknat på en kWh pris på 1,3 kr

Vill du veta mer om hur vertikala vindkraftverk och andra grönare lösningar kan spara energi och pengar för dig som privatperson eller verksamhet? 

FACEBOOK

+