Så eldar du säkrare och smartare i sommar

Vankas det grillkvällar eller camping i sommar? Du vet väl att det finns betydligt klokare och renare sätt att göra upp eld än med tändvätska, briketter eller papper? Gör dig själv och naturen en tjänst och välj det säkrare och miljövänligare alternativet – ekologisk tändull.

Våren är i full blom och sommaren är faktiskt bara veckor bort nu. Kanske har du precis som vi, längtat efter att få dra på dig vandringskängorna och komma ut i naturen?

Att ta ett svalkande kvällsdopp och sedan njuta av den ljumma sommarnatten vid det sprakande lägerbålet. Eller kanske längtar du efter att få bjuda över vänner på grillkväll och sedan avsluta med goda samtal och något gott att dricka framför kaminen i stugan?

tandull

Tänd brasan effektivt – utan lukt eller kemikalier.

Fortfarande använder många av gammal vana tändvätska, T-röd, tändkuber eller briketter för att få fart på elden i grillen eller lägerbålet. I takt med att fler och fler blivit mer medvetna om miljö och det klimatavtryck vi lämnar, har dock efterfrågan på bättre valmöjligheter ökat. Idag finns långt mer avancerade alternativ som kommer med flera goda fördelar. Vi talar om tändull.

Vår tändull är uteslutande tillverkad av träull och plantbaserad vax, helt utan petroleumprodukter. Särskilt lämpad för att starta eld i grillen, spisen eller kaminen, liksom när du ska tända en brasa ute i naturen.

I en särskild process doppas rep av träull ner i ett bad av flytande, plantbaserad vax. Träullet absorberar vaxet inuti och brinner tack vare det giftfritt och luktfritt – med en kraftfull låga och betydligt längre brinntid än sprayade produkter, papper, kvistar och andra mer traditionella hjälpmedel.

Visste du att…
 

🔥du får lov att elda på sand men inte på klippor och berghällar eftersom de kan spricka?

🔥om det råder eldningsförbud får du inte ens elda i iordninggjorda eldstäder?

🔥det orsakar onödiga mängder aska att elda med tidningar eller papper? Det stjäl dessutom syre och orsakar skador i miljön om pappret har trycksvärta på sig.

🔥det är viktigt att skydda området runt eldstaden från att ta eld, när du gör upp eld i naturen? Risken finns annars att elden kan sprida sig, särskilt när det är torrt eller finns något lättantändligt intill eldstaden.

tandull

 

Därför ska du alltid använda tändull istället för tändvätska

 

Tändull…

☑️ minskar risken för brännskador eftersom du slipper använda tändvätska.

☑️ brinner luktfritt och giftfritt och avger betydligt mindre rök än traditionella alternativ.

☑️ är godkänd av vegan society och är helt ekologisk, plantbaserad och fri från brandfarliga och miljöskadliga petroleumprodukter.

☑️ brinner längre än vanliga briketter, i cirka 10 minuter. Det krävs därför mindre mängd kol för grillning och gör det enkelt och säkert att tända såväl grillen, kaminen eller lägerelden på stranden.

☑️ ger en hög, konstant eldningstemperatur som gör det lättare att lyckas med maten du grillar.

☑️ ger en neutral smak (används därför även ofta i storkök).

☑️ är FSC ® -certifierad, vilket innebär att man endast använder trä från välskötta skogar vid tillverkningen. På så sätt bidrar vi till att säkerställa en hållbar skogsanvändning. …lämnar mindre aska i grillen.

FACEBOOK

+